Skip to Content
Applaus voor de winnaars van de Belgian Food Blog Awards!

Applaus voor de winnaars van de Belgian Food Blog Awards!

Vrijdagavond 20 oktober 2017 was het zover! De winnaars van de Belgian Food Blog Awards werden bekend gemaakt. Na een geslaagde avond vol lekker eten en drinken konden we eindelijk onthullen wie naar huis ging met een felbegeerde award.

Meer dan 90 gemotiveerde food bloggers schreven zich in voor de allereerste Belgian Food Blog Awards. Om op een gefundeerde manier van 90 naar een shortlist te komen, deden we beroep op een professionele food jury, bestaande uit journalisten Céline Pécheux (Elle) en Eva Kestemont (Weekend Knack), de foodfotograaf Luk Thijs en chef Jeroen De Pauw. Zij moesten de eerste moeilijke knoop doorhakken en uit alle ingeschreven blogs 5 genomineerden per categorie aanduiden. Daarna was het de beurt aan het publiek. De fans, vrienden en familie werden opgetrommeld voor een heuse stemmingscampagne. Het enthousiasme was groot want er werden bijna 12.000 stemmen geregistreerd!

De avond zelf was de spanning dus te snijden. Na een geweldig aperitief en walking dinner, voorzien door de partners Delhaize, Friesland Campina, Veuve Clicquot, Nespresso, Jet Import en Cointreau, lieten we de juryleden aan het woord over de Belgische foodbloggers. Ze waren unaniem: de kwaliteit van de Belgische food blogs is uitstekend en dat heeft de keuze zeker niet makkelijk gemaakt. Op de vraag of bloggers concurrenten zijn van journalisten, chefs en fotografen, was hun antwoord duidelijk: “nee, door hen doen we juist meer ons best om ons te onderscheiden. Ze inspireren ons om het onderste uit de kan te halen.” Een laaiend enthousiaste jury dus, die samen met Cath Luyten, presentatrice van de awardshow, het publiek voorzag van een leuk én interessant gesprek.

Maar dan kwam het moment waar iedereen naar had uitgekeken: het uitreiken van de prijzen! En dit zijn ze dan, de winnaars van de allereerste Belgian Food Blog Awards:

 

Een dikke proficiat aan de verdiende winnaars van de eerste editie! Allemaal waren ze overdonderd en verrast dat zij een award in ontvangst mochten nemen, maar het was met een glunderende en trotse glimlach dat ze zowel hun collega-bloggers, de jury als hun trouwe lezers bedankten!

Gefeliciteerd aan al de Belgische food/drink bloggers, want jullie inspireren ons dagelijks met jullie inventieve recepten en originele invalshoeken! Afspraak volgend jaar voor de volgende editie van de Belgian Food Blog Awards! 

Picture Credits: Dlux Fotografie

Over Belgian Food Blog Awards

Belgian Food Blog Awards
Dendermondsesteenweg 50
9000 Gent